Momo

En fjärdedel

Lim

Kategori:

Sitter här och pysslar för fullt. Varenda fingertopp är täckt utav ett tunt lager lim och glitter. Om ni undrar varför jag pysslar så är det för att jag fixar små placeringskort till mammas 50-årsfest. Det känns konstigt att inte stå i centrum den här gången. Mamma tycker egentligen inte om (som varenda annan kvinna över 25) att man firar henne, så vi firar alltid bara mig. Fast hon vill ändå att jag skriver en önskelista, varför hon behöver den orkar jag inte ens fundera på. Hon kanske planerar en överraskning... Nej! Sluta! Nu lämnar vi snacket om födelsedagar, det kan vi fokusera på nästa år när jag fyller 18.
 
Är det någon mer som ska se Karate Kid ikväll då? Såg att den går på tv4 klockan 21, så jag tänkte, varför inte? Den får spela i bakgrunden samtidigt som jag försöker färdigställa korten. Innan jag går och lägger mig så ska jag nog kolla lite HIMYM, plockade upp det igen nu i helgen. Började kolla på 3:e säsongen via Netflix i fredags, sen har det bara gått nedför. Vi får se hur det går med det.

Hallelujah

Kategori:

Nu kan man pusta ut, lite grann i alla fall. Provet gick som det gick, är smått irriterad för att min lilla "fusklapp" inte hade någon användbar information på sig. Kunde inte färdigställa sista frågan heller, men men. Blev bättre sen på svenskan när jag fick tillbaka ett A på min novell. Ni vet den jag la upp förut. Det får mig att känna mig stolt över det jag skapar. Att det mer än duger. Aah... Bekräftelse.
 
Känner av att jag inte fått tillräckligt mycket sömn, kom hem förut och kollapsa i princip direkt på soffan. Blev väckt utav pappa vid 7-tiden, så jag sov inte särskilt länge, men det var väldigt skönt att få slappna av lite. Har varit spänd som en fjäder den senaste veckan eller nåt sånt över det här provet och diverse andra saker. Men nu kan jag varva ner ungefär en vecka innan jag måste veva upp igen. Måste kolla igenom slangorkesternoterna samt skicka in ledighetsansökan. Men det tänker jag göra på fredag. Imorrn tänker jag ta det lugnt, på onsdag och torsdag tänker jag defenitivt ta det lugnt så fredag är det som gäller.
Åh gud, vad jag svamlar! Ska samla ihop mig lite innan jag går ner och städar i köket.
 
God natt!

Samhällsekonomiska kretsloppet

Kategori:

Sitter och håller på med tumblr samtidigt som jag försöker plugga, ajdå... Jaja, jag kör pluggintervaller, verkar vara det som funkar bäst för mig när det kommer till studerandet. Har även kletat på mig en ansiktsmask, kände att jag förtjänade det. Jag lyckades också vara duktig med maten, alltså med vad jag åt. Vid lunch så åt jag som sagt lax, vi hade lite potatisgratäng över så det är nog det ändå onyttiga jag har ätit idag utöver mangosorben som jag åt förut. Annars så har jag har bara ätit avokado och en apelsin. Woop, nyttighet!
 
Inser nu att man får ha en liten "fusklapp" på samhällsprovet, yay! Tyvärr så vet jag inte vad jag ska skriva på den, får läsa lite till och sen göra den innan jag går och lägger mig. Har börjat skriva ner vad jag läser, ett tips jag fick utav gud vet vem om inlärning av text. Det ska tydligen hjälpa hjärnan att memorisera vad den redan läst så att man tillslut kan återberätta en text helt utan hjälpmedel, får se om det fungerar, men jag tror jag har ganska stor koll på vad jag ska kunna. "Ta i trä"
 
Åter till pluggande!

Det snöar i mars

Kategori:

Nu är jag här, igen. Vaknade för ungefär 1 och en halv timme sen, som alla andra tonåringar. Jag åt advokado och ägg till frukost, för de som vill veta. Väntar även på att mamma ska göra något gott utav laxen som ligger och chillar på köksbänken. Heh. Vad jag gjort hittils idag är mer än vad jag gjorde under 4 timmars tid igår kväll. Fast jag har fortfarande inte städat rummet, tycks inte kunna få ändan ur sadeln. Jag har åtminstone övat, både piano och flöjt. Jag tror ärligt talat att jag har fått träningsvärk i käken, om det nu är möjligt. Troligtvis inte, men det känns som det i alla fall. På tal om träningsvärk så måste jag verkligen ta mig till gymmet. Drar nog dit efter jag har varit på Rytmus på onsdag. Yay!
 
Har tittat mycket Alex Day videor, eller nerimon, vad man nu vill kalla honom...
 
 
Jag tror jag vill bli som Alex Day när jag blir äldre, eller ja, något liknande i alla fall. Bara titta på några av hans videor, det kanske blir logiskt så småningom.
 
På tal om något helt annat, så känner jag att jag behöver förklara något. Något som mamma fick mig att tänka på igår. Jag har tänkt mycket på det och jag inte varför jag gör den här specifika saken. Eller jo, jag vet exakt varför jag gör det, men det är inte alla som förstår. Så jag kan lika gärna förklara det nu så att det inte kommer upp några frågetecken senare. Om jag tycker att något luktar supergott, är det godaste jag någonsin ätit eller kanske tycker att det är supergulligt. Om jag helt enkelt vill ha det, vare sig det är mat, musik, kläder, vad som helst! Råkar det vara så att jag inte har råd med det eller absolut inte får äta mer än en viss mängd så måste jag intala mig själv att jag verkligen inte vill ha det här. Där kommer förvirringen från andra personer in, för jag börjar bete mig konstigare än vanligt. Jag börjar troligtvis uttrycka hur äckligt eller fult jag tycker det är. Om jag gör detta tillsammans med stora kroppsrörelser och skakande på huvudet, då menar jag troligtvis det fullkomligt motsatta. Inte något särskilt dramatiskt, men jag kände att jag behövde skriva ner det för framtida referenser.
 
Jaja, dags att göra lite nytta.

Småtjatter

Kategori:

Hallå där!
Jag har som vanligt en gaziljon andra grejer att göra men sitter ändå här och skriver. Jag borde läsa en skönlitterär bok utav en nordisk författare, jag borde läsa på inför ett samhällsprov nu på måndag, jag borde städa mitt rum och jag borde öva. Kanske t.o.m. umgås lite med mamma eftersom pappa inte är hemma, men jag har gjort det hela dagen hittills, så jag tror hon klarar sig.
 
Så... Annars då? Frågan jag alltid ställer.
Tja, inte mycket för att vara ärlig, ska åka till Rytmus på onsdag då jag har studiedag. Bara för att jag inte går där längre betyder inte att jag kommer hålla mig där ifrån. Dessutom så skäms jag lite för att jag inte var på Rytmusfestivalen, så jag lovade att kika förbi. Hoppas att ingen av lärarna blir sura på mig...
 
Vad jag har gjort idag är att jag har gått på stan i 5 timmar med mamma. Kom hem med mer än vad jag hade väntat mig. Ett par silverblå skor som jag kanske ska ha när mamma fyller år. Skorna är fan magiska och sitter som en smäck. Blev en blus också, svart liten sak med text på. Fascinerande. Hehe, känner mig så bitter nuförtiden. Eller ja, inte bitter kanske men, konstig. Allting flyter på relativt bra och alla är glada, men jag mår ändå konstigt... Är väl troligtvis omedvetet stressad så att jag går in i en vägg förr eller senare. Man vet ju aldrig, liksom.
 
Näe hörreni, nu får det räcka för ikväll. Ska nog ta tag i mitt rum lite innan jag kollapsar i säng med mitt samhällshäfte. Om jag inte ska plugga ordentligt kan jag ju åtminstone läsa igenom det jag ska kunna, right?
Godnatt!