Momo

En fjärdedel

Bokrepetitionsaudition?

Kategori:

Jag nämnde i förra veckan att jag hade varit hopplöst trött. Nu har det blivit aningen bättre. Efter ännu en körig vecka så är det nu söndag kväll och jag håller på att stänga ner för natten. Har varit lite produktiv även i helgen. Har hunnit med städning, lite shopping, en repetition och en audition. Vad nu, ännu en audition? Ja, så är fallet. De behöver ungdomar till en webbserie som kommer att starta senare nu i år. Jag bestämde mig att det inte fanns något att förlora om jag försökte. Vi ska få besked senast på tisdag, så jag håller tummarna. Tänker berätta mer om det så fort jag får besked.
     Idag så var det ingen tuff repetition, bara en kort "sånglektion" med vår musikansvarige. Det mesta utav sången sitter, men det finns alltid något som man kan finslipas. Helst ska man öva tills man kan det baklänges och är så trött på låtarna att man håller på att bryta i hop. Okej… Kanske inte så extremt.
     I onsdags så hade vi som sagt dansrep. Tyvärr så blev det väldigt kortfattat då min kära danspartner och motspelare var fast på jobbet med pappersarbete upp till öronen. Det slutade med att jag satt och frös inne på Skandiateatern i 2 och en 1/2 timme. Som tur var så blev jag snabbt varm igen. Både jag och Daniel släpade oss hemåt, det syntes att vi båda var helt slut. Jag håller tummarna för att han inte fastnar på jobbet nästa onsdag, för då ska det minsann dansas igen.
     Men vad är det för shoppande jag har gjort nu då? Jo jag kikade in på Akademibokhandeln efter repet idag och plockade upp "Dr. Jekyll & Mr. Hyde". Efter att vi läste klassikern i engelskan så har jag velat läsa den. Beställde även "World War Z" som jag har velat läsa enda sedan innan filmen kom ut. Jag tyckte filmen var bra, men jag tror jag kommer gilla boken ännu mer.
     Jag tror inte det var så mycket mer.
 
Godnatt på er!

Hopplöst trött

Kategori:

De senaste månaderna har varit tuffa. Och fartfyllda. Och roliga. Jag har inte haft en ledig vecka sen i början av november. Men kan ha tänkas hänt? Vad har hållit lilla Lisa så upptagen att hon knappt har sett sina egna föräldrar?
     I första hand kan man tro att det är skolan. Du vet vad de säger, det är alltid 2:an som är tuffast på gymnasiet. Vilket troligtvis är sant, med tanken på pressen jag har känt på mina axlar och hettan jag har känt bita mig i hälarna. Har jag gått in i väggen p.g.a de panikattacker jag har? Nej. Men varför? Här kommer anledning till varför jag knappt har sett mina föräldrar och vänner de senaste månaderna.
     I somras så vet kanske åtminstone några utav av er om att jag var med i en "nyskriven" musikal kallad Tivolisaga. Det var roligt, något att göra under sommarlovet. Efter 3 föreställningar så var det över. Lättsmält, inte  himla jobb behövdes från min sida. Dessutom var jag ledig hela dagarna då repetitionerna var på kvällarna. Man kan inte direkt säga att jag led. Så, allt var över, alla kunde gå hem. Men sedan en dag så kommer det upp ett meddelande i vår gamla repgrupp på facebook: "Snart ska vi ha audition för musikalen Rent, missa inte". Jaha, tänkte jag, låter väl intressant, får se om jag går på det. Jag glömde så klart bort det, så som jag brukar göra. Det är inte förrän 2 veckor innan audition som en utav mina klasskamrater som var med i Tivolisaga påminner mig om det som jag funderar på om jag ska gå. Jag bestämmer mig för, varför inte, kan ju inte finnas någon skada i det. Man kanske får någon trevlig biroll så man får något roligt att göra. Visade sig att det skulle bli lite mer än så.
     2 dagar efter auditiontillfället och jag sitter vid datorn och gör Gud vet vad. Öppnar upp facebook och ser ett meddelande från regissören: "Vi skulle vilja ge dig rollen som Joanne Jefferson, känner du dig villig och manad?" Jag har nog inte varit så lycklig sen jag kom in på De Geer. Jag hade fått en roll, en riktig roll. Jag blev ärligt talat aningen dryg och betedde mig som en besserwisser, ingen vacker syn må jag säga.
     Men nu är jag nere på jorden igen, med åtminstone en fot stadigt i marken. I morgon blir det att fortsätta repa låten Tango Maureen. Sången må sitta som berget, men just nu så håller vi på att lära oss dansa själva tangon.
     Så jag må vara konstant trött och ibland lite vresig, men jag har så löjligt kul under den här processen. Och vi är inte ens nära mållinjen. Sista föreställningarna är i slutet av mars och repetitionerna pågår fortfarande. Så jag kommer nog ha mer intressanta saker att prata om här nu när något faktiskt händer i mitt liv. Men ni vet ju hur jag är med att hålla vad jag lovar. Vi får se.
 
Ciao!