Momo

En fjärdedel

Snabbis

Kategori:

Svidande ögon, ömma fötter och surt humör, nu stirrar man sanningen rätt i vitögat. Jag kan inte sova, men heller kan jag knappt hålla mig vaken och fokuserad. Men jag måste sova, så jag går och lägger mig.
Godnatt!

Loppis

Kategori:

Hallå där i hallonriset!

Dagens uppgift; Loppis! :] Tråkigt som fan, men jag fick inte göra något, så det det var nog därför. Vi sålde nästan alla mormors gamla kläder och lite annat smått och gott. Jag fick anstränga mig rejält för att skratta och le istället för att surmulet titta på och ge en och annan syrlig kommentar. Mamma såg dock lite bister ut, som om hon satte sig lite på tvären för att behöva sälja alla minnen av sin kära, lite virriga, moder. Jag vet att mamma älskade mormor mycket, så jag ska inget säga. Min kusin Linn hade också sitt eget loppis-stånd och sålde leksaker och barnkläder. Även hon lyckades skrapa ihop en summa pengar. Vi var där från sex på morgonen till två på eftermiddagen. Jag kom nu på att jag måste prova klänningarna jag stoppa undan.. Men iaf. Loppisen var lyckad. Jag luktade faktiskt på en av tröjorna och förväntade mig doften av mormor. Men vad kännde jag? Jo nytvättat. Inte ett spår efter henne, inget! Jag ska fråga pappa om jag får se på X-men kl 9 i kväll. Håll tummarna. Någon annan som ska se den?

Lisa!

Morgon!

Kategori:

Godmorgon!

Nu sitter jag framför datan efter frukost och är skittrött -.-' Men iaf, idag ska vi bada och basta, det ska bli gött :] Som sagt, igår så såg vi på 2 filmer (Spökhuset och Stoltet och Fördom) och proppa i oss godis till typ 3 på morgonen. Så jag har anledning till att vara trött :P Ikväll ska vi grilla, så jag kommer nog inte lägga in några bilder på bdb. (JagSaknarMittJ @ BDB) Men imorrn ska vi stå på loppmarknaden i Himmelstalund från kl 6 på morgonen, så det blir nog inga bilder imorgon heller.
Nej men nu måste jag sluta!
Puss på er alla, Laisa!

På bättre humör

Kategori:

Hej allihopa!

Som väntat är jag på bättre humör, full av känslor och liv. Idag har jag sädat och vart en duktig liten tjej, så som man ska vara. Men det här blir bara ett kortis inlägg. Vi lyssnar på musik, käkar godis och chattar på msn. Alltså inget intressant. Men nu måste jag sluta, börjar få ont i ryggen utav att sitta på golvet så mycket.
Hare gött!
Laisa!

Tomma åsikter och tankar

Kategori:

Goddagens!

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska skriva idag. Jag känner mig liksom bara... tom. Ingenting betyder något för tillfället. Jag har tömts på känslor, men jag vet att dom kommer tillbaka imorgon. Kvällen har varit som vanligt, iPoden i öronen, chattat med alla och ingen på msn och kännt hur allting har ryckts ur händerna på mig. Dagen tillbringades hemma hos Sofie fram till 14.00. Jag hör fortfarande hennes och hennes systers käbbel ringa i öronen. Jag kunde stänga in mig och krypa ihop till en boll i tio minuter innan hon irriterande nog tvingade ut mig och sa till mig att riva grönsaker. Dom fortsatte skrika, jag frågade om jag fick åka hem. Sofie skrattade, som om jag vart rolig. Vi åkte till Halvars och jag köpte en glass med 3 kulor. Tillslut fick jag komma till min kära föräldrar och jag tänkte; "Hallelujah!" Vi köpte en tavla på Chili till mitt rum och gick sen till Team Sportia eller något sånt, jag minns inte riktigt, och kollade på tält. Sen skyndade mamma och jag till new yorker och jag köpte en klänning, tights och skor. (Bilder kommer imorgon) Sen gick vi till gina tricot och köpte avslutnings klänning. Det var allt för dagen. Jag är förhoppningsvis gladare imorgon.
Sov så gott!!
Laisa!

Musikcafé

Kategori:

Goddagens igen!

Idag har man då kört general repetion för skolcafét imorgon, som kommer att bli jätte roligt. Just nu väntar jag otåligt på att pappa ska kommma hem så att vi kan börja baka sockerkaka :] Me luve sockerkaka! Men iaf! Musikcafé... Det låter faktiskt ganska skrämmande. Massa ungdomar som skränar om idioter på instrument och sjunger halsen av sig XD Jag ska köra det senare altenativet. Ska nog ta lite bilder och lägga upp då, man vet aldrig :P Nu har jag även skitont i käken efter som jag har spelat "det vackraste" tusen ggr. Men man måste ju öva, så... DET ÄR JENNYS FEL!!! XDXD Känner mig för en gångs skull flumm idag, beror nog endast på nervositet och sorg över dels musikcafét, dels boken "när jag hör din röst" av Stephenie Meyer, som som vanligt är lika gudomlig på att skriva romaner. Jag har nu bestämt att jag ska köpa hennes bok som inte rör Twilight över huvudtaget, jag såg den i Philadelphia och vilöl nu köpa den. Där vart det en annan bok och en vit jumper, mysit värre. Blä, jag har ont i hårbotten ;( Iför sig är det mitt fel, men det skiter vi i för tilfället XD Usch vad tråkigt jag har ;_; Nä men nu ska jag fortsätta chatta lite på msn och ha skojjsigt :]

En liten bild som min bästis har redigerat på mig;


Fick inte fram den jag ville -.-' Så det fick bli en på min ängel! :D
Eran Laisa!

Motorcyklar och kalas

Kategori:

Hejsan datan!

Nu sitter jag här framför datorn igen, Hallelujah!
Jag sitter och överför emo bilder på mig och josse tillsammans med josse, vilket är ganska underhållande :P Hon är bäst på att fixa bilder :D Men det får bli en beskrivning om dagen imorrn.
Natt alla änglar där ute!
Laisa

Stockholmsresa

Kategori:

Hejsan allihopa!

Idag ska man då åka motorcykel till Stockholm, så jag kommer nog inte kunna skriva förrens på Söndag, om inte Måndag. Jag sitter just nu och vrålar med i Anna Nalicks låt "Breath" inför musikcafét. Den är så jävla bra, altså! Pappa kommer hem kvart över sex, och då ska vi åka direkt... Men det jag ska göra får jag tydligen berätta en annan gång, för nu måste jag oturligt nog sluta -.-'

Ses på Söndag!
Lisa

Att göra sig redo.

Kategori:

Goddagens!

Dagens ämne; Att förbereda sig till max. Jag har aldrig varit bra på att förbereda eller organisera, jag är helt enkelt en sån person som tar problemen när dom spottar en i ansiktet. Inte när dom skriker en i örat eller hoppar upp och ner framför en, utan när det spottar mig i ansiktet. Men nu för en gångs skull har jag förberett mig som en idiot. Japp, ni hörde rätt, en idiot. Jag har spelat, ätit, sjungit, spelat, läst, sjungit, osv. Om ni undrar så spelar jag tvärflöjt.
Jag har på något sätt fortsatt utan att få tristess varningar, jag fortsatte i samma visa hela eftermiddagen. Jag avbröts bara av en sak, min kära broder. Han hade med sig sin nya kattunge Candy. Hon var grå och en sådan ras blir väldigt stor, hon såg redan fullvuxen ut, vid 12 veckors ålder. Sedan fortsatte kvällen som ingenting hade hänt. Mamma sitter fast med sin jobbarkompis i Stockholm, dit vi ska imorgon. Har för mig att det tar 1,5 eller 2,5 timmar att ta sig dit. Motorcykel är det som gäller, så jag får hoppas att det inte börjar regna. Om ni undrar varför i hela fridens namn jag har sjungit och spelat hela eftermiddagen så är det för att vi ska ha musikcafé. Men på tal om musik så ska jag ha ett musik prov imorgon som jag måste plugga till.
So long everybody!
Lisen.

Orientering

Kategori:

Hejsan!

Idag har man varit duktig, vilket är högst ovanligt. Att gå och orientera på en 2,5 km lång bana på 45 min är faktiskt ganska okej, för att vara JAG. Jag gick med Jenny och vi klara alla kontroller galant. Men Enna och Hannah som gick sist och irra tillslut bort sig i sankmarken, så Jenny och Anna gick och leta, jag hade ingen lust. Men nu till något roligare, Anna Nalicks skiva kom igår. She is so good!! Idag ska jag ha konsert, så jag måste duscha nu -.-' Men jag lägger in igen efter konserten, om jag inte somnar av uttråkning.

Hare... Hm, gött?

Halv 11 funderingar...

Kategori:

Hallå där!

Sitter här framför datorn som vilken vanlig lördag som helst. Jag skulle varit hos Soffan idag, men säg så vart det inte. Hon ville inte vara här och jag ville inte vara där, så vi ska va imorgon istället. Antingen Finspångs nya badhus eller busfabriken. Kommer bli lika jobbigt vilket som, orkar inte särskilt mycket nu för tiden, även om det verkar så.. Men som tur är så kan jag släppa på masken ibland och bara vara helt enkelt.. ja, trött helt enkelt. Den andra Sofie har förresten flyttat, till Klockaretorpet. Ganska synd faktiskt, hon var min ända kompis som bodde riktigt nära. Men nu till varför jag är här... Jag tänkte skriva lite om vad som hänt, sen jag kom tillbaka från Florida.
För det första; Min mormor har begravts. Här kommer en liten "beskrivning";
Hon begravdes den 30 april, en månad efter hon dog, åtta dagar efter min 13års dag. När hon dog hade jag inte hälsat på henne på ett tag. Mamma sa att jag inte var tvungen. Jag kände att det var för jobbigt, så de sista 3 veckorna så kom jag i princip inte, inte alls faktiskt. Jag vet inte om min kusin Linn gick dit, jag frågade aldrig. Natten hon dog vet jag inget om, men om morgonen dagen där på. Pappa hade väckt mig genom att sätta sig på sängkanten och stryka mig över ryggen.
"Lisa?" hade han viskat. "Lisa, mormor somnade in i natt." Jag förstod innebörden direkt och jag kände mig.. chockad? Jo, chockad är nog rätt ord. Jag stirrade på honom i några sekunder innan tårarna vällde fram och jag kröp ihop i hans stora famn. Jag försökte hålla tillbaka tårarna, försökte att inte storgråta som när jag fick nyheten att hon hade cancer. Mamma och pappa kramade mig länge. Dom frågade om jag ville gå till skolan, och jag sa ja. Jag packade min väska, struntade i att duscha och tog med mig min gosedjurs katt Mille. Under dagens gång hade alla såklart redan fått reda på det av min lärare. Redan på morgonen hade jag kännt en hemsk smärta i högra öra, men då hade jag ignorerat den. Men till slut vart det för mycket, jag ringde mamma och förklarade situationen och hon sa att hon skulle ringa en läkare. Jag fick tid samma dag hos en privat klinik och det visade sig att jag hade en vaxpropp. En ganska smärtsam åkomma. Jag fick pencilin och så, så jag vart relativt bra till att vi skulle flyga. Men sen när vi kom hem väntade det värsta; Avskedet, begravningen. Direkt när jag kom in i kyrkan med den svarta klänningen frasande om benen så började tårarna rinna, hejdlösa. Släktingar kramade mig hårt och viskade lugnande ord i mitt öra, men inget hjälpte. Alla närmaste samlades på båda sidor om kistan på stolar med varsinn ros och bibel i handen. "I will always love you" spelades på någon sorts flöjt på skiva. Presten predikade om det vanliga samtidigt som jag stirrade på mormors kremerade kropp, en grå aska. Det billigaste. Jag och min morbror kunde inte hålla masken, och han är polis, men dom stod ju varandra väldigt nära, så jag klandrar ingen. Efter cermonin gick vi fram och la varsinn ros på kistan och sa farväl. Exakt där sprack mammas mask och hon sa ett hjärt skärande "Hejdå mamma, vi ses snart." med tårarna rinnande nerför kinderna. När alla snabbt tågat ut ur den sorgsna kyrkan så gick vi till minneslunden där mormors aska skulle spridas ut. Allt var väldigt vackert, men det var ju min mormor, Sivs, begravning. Hon var mycket vacker, och är ännu vacker i himlen som min familjs skyddsängel.
Detta var då min mormors begravning. Många tårar har fällts sen dess utav mig, men det har ingen vetat om. Låt det bli en hemlighet. Sssschh..!

Vidare inlägg kommer imorgon, förhoppningsvis lite glader...
Jag älskar er alla!
Lisa <3


Vila i frid kära mormoder! 

Tårar som rinner...

Kategori:

Hallå igen!

Jag saknar alla, mitt hjärta blöder.. Kraftigt! Jag vill krypa upp i någons famn och bara gråta, men Vems famn. Ingen finns här som kan hålla mig hårt, hårt. Ens bästa vän bor 3 mil ifrån en, och på något sätt så lyckas jag inte nå ut till henne. Mina armar är för korta, så som benen. Jag skyller inte på henne, som är kortare än vad jag är, utan jag skyller på mig själv, som inte anstränger mig tillräckligt. Hur mycket jag än skriker hjärtskärande inombords, så hörs det inte utanpå. Alla har sett mina leenden, de falska skratten. Men ni har inte sett min riktig smärta, som gärna vill sippra ut ur varenda por, men jag lyckas precis hålla tillbaka den. Jag blir inte mobbad, inte slagen, inget! Jag bara plågas inombords... Kanske av mig själv, kanske av någon annan. Vi kan säga så här; Sluta älska mig, då står jag ut mer med ensamheten, eftersom jag vet att jag inte har någon att gå till. Tro mig! Jag tål stryk, men inte en värld där jag är älskad, fast där ingen tar hand om mig.

Lisa M Forsman

Hej!

Kategori:

Hej igen!

Idag har vart.. okej. Ingen panik, ingen ångest, ingenting. Inga känslor. Inget glatt, inget ledset. Så funkar världen omkring mig ibland. När dom förstår att jag vill vara ifred, eller åtmintone mig själv, så får jag vara det i små doser. Vi hade kemiprov idag, ytterst interresant. En stor bubbla i blå metall med en slang kopplad till sig. MAn skruvar lite här och där, och så vips så får man gas och eld.
>>Akta er kära barn så ni inte bränner ner skolan. I er skiter vi, men var försiktiga om resten<<
En rastlöshet gnager mig i magen nu. Jag har haft så fullt upp med allting att jag måste ha något att göra nu med... Ska nog spela någon melodi på flöjten. Ja, det gör jag. Vi ses om en stund!

[10 min senare]

Så där ja, nu har jag spelat lite. Lät väldigt skärt i mina öron, inte alls vackert. Våra stackars grannar. Jag sitter även och smånynnar lite för mig själv. På en låt som jag gjort; "Let me see the light again" Den är inte klar än, inte på långa vägar, men det är en början.
Faktiskt för en gångs skull så har jag någon att prata med, på riktigt alltså. Han börjar vekna, sakta men säkert.

Men jag bloggar mer sen. Det är ju helg, om det nu skulle göra någon skillnad..
Ses!

Twilight nr 4

Kategori:

Jo juste, innan jag lämnar datan helt och hållet...
Jag har läst ut fjärde boken! :D:D:D Den var hjärtskärande bra,´och jag håller på att läsa den för andra gången :]
Nä men NU ska jag sluta.
Bye!

Yo alla! :P

Kategori:

Tju alla glada!

Sitter nu framför datorn igen... Jag är en hemsk nörd :P Idag fick jag panik på spanskan, för att jag kunde i princip ingenting. Men jag ska ta revanch! Jag ska plugga tills fingrarna blöder på musikprovet. (Just nu hatar jag prov) Och så ska jag stå ut med vaccinations sprutan som en man.. "host" kvinna menar jag XD Idag ska jag gå på min första danslektion på 3 veckor och lära mig dansen Också. Det är ju sjukt! Om jag sätts med mer press kommer jag att svimma. Dagens tjatlåt; Don't let me stop you - Kelly Clarkson Jag vet, alla har hört den och My life would suck without you tusen ggr, men jag älskar dom som fan. Jo juste, jag har lyckats skapa en novell från besöket hos Sofie. Handlar om Guds barn, Gab och Rielle :P Eld och is, och dom blir kära i sina raka motsatser. Jag andvänder romantik och humor ALLDELES för mycket X] Men nu måste jag sluta, annars kommer Iris snart ringa och trakassera mig :P Men som ni vet;
Jag älskar er alla.
Ha en fortsatt trevlig vecka!
Lisa

Långa veckor!

Kategori:

Hej igen allihoppa!

Ja, innan ni attackerar mig med anklagelser så vill jag förklara; Jag har vart på semester. Tre långa veckor i Florida. Härligt, eller hur? :D Men, men. Vad ska man berätta om? Jag har hamnat lite på sniskan när det gäller skrivande :S Dumme mig! Varför övar jag aldrig? :P XD Men iaf, lite har jag skrivit iaf. Men det har inget med bloggar att göra, snarare om noveller :D Jag har lyckats sno ihop en hög noveller och håller på med en utav mina hemskaste, alla ska dö eller sättas i fängelse :P Fy vad elak jag är... Erkänn! Visst är jag?! Haha! Humorn har jag kvar iaf.
Men på tal om ingenting så har ni ju märkt att jag inte var inne nåt veckan innan påsklovet heller. Och varför det var så var för att min mormor dog natten till Tisdagen, ganska sorgligt, så det vart såklart ingen tid till datorn efter det. Men nu, nästan 5 veckor senare, så sitter jag vid min kompis dator XD Hennes lillebrorsa sitter brevid mig och ritar på skrivbordet :D Keep going, miniman :P Men nu lämnar vi det ämnet. Shopping stod ganska högt på min prioriteringslista i Florida. Och jag brände pengarna på 2 dar för att vara exakt XD
Men nu ska jag sova som en gris :P
Vi ses, hare gött, o så vidare.
Älskar er alla!
Laisa