Eftermiddags Ramen
Kategori: Bilder
- 200 g risnudlar, japanska
- 3 msk mynta
- 3 msk färsk basilika
- 2 1/2 dl böngroddar
- 1 1/2 liter hönsbuljong
- 6 st kaffir limeblad
- 4 skivor ingefära
- 2 st röda chilifrukter
Koka nudlarna tills de är mjuka och låt rinna av. Fördela nudlarna i 6 portionsskålar och strö över mynta, basilika och böngrodddar. Lägg buljong, limeblad, chilifrukter och ingefära i en kastrull och koka upp. Tillsätt kyckling och pochera ca 4 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lyft upp kycklingfiléerna och strimla köttet. Sjud buljongen ytterligare 5 minuter. Fördela det strimlade kycklingköttet ovanpå nudlarna och skeda över denheta buljongblandningen. Servera genast.
Ja... Ni ser ju. Jag menar... 1 ½ liter hönsbuljong? Vad sjutton är hönsbuljong om jag får fråga? XD
Men nä ni, nu ska jag göra lite nytta och ställa in disken innan mammsen min kommer hem.
Puss på er :]